Yukarı ▷
b

Blog

Koca Bir Hayat Küçük Bir Tekneye Sığar mı?

Denize yelken açanlar, en zor kısımlardan birinin, sınırlı alan ve konfor gibi tüm bu kısıtlamalarla bir teknede yaşamak olduğunu söylüyorlar. Boş zamanlarınızda kendi evinizde veya dairenizde dolaşmaya alıştığınızdan, bu durum, yelkene başladığınızda uyum sağlaması en zor şeylerden biri olabilir.

Teknede yaşam herkese göre değil. Erken kalkmaya, çok çalışmaya ve bazen de gideceğiniz yere geç kalmaya hazır olmalısınız. Yolculuklar uzundur ve her an ne olacağını bilemezsiniz.

Bu yaşam tarzında öngörülebilirlik yoktur. Ancak öngörülemeyen, zorlu olandan hoşlanan veya sadece tempo değişikliği arayanlar için bu yaşam tarzı mükemmel olabilir. İçinde hareket etmesi kolay, serin ve rahat giysiler giyin. Soğutucuyu yiyecek ve içeceklerle paketleyin, denizde bunları satın alabileceğiniz bir yer olmadığını unutmayın. Sudan yansıyan güneş ışınlarından korunmak için güneş kremi alın ve bir şapka takın. Çocuklarınız varsa, oyalanmaları için en sevdikleri oyuncakları getirin veya etkinlikleri oluşturun.