Yukarı ▷

Blog

Köpeğinizi Tekne Turuna Çıkarmak İçin İpuçları

Köpeğinizi Tekne Turuna Çıkarmak İçin İpuçları

Denizin keyfini çıkarırken en iyi arkadaşınızı da yanınıza almamanız için hiçbir sebep yok.

Çoğu köpek sudan hoşlanır ve çok az köpek sudan korkar. Fakat gerçek şu ki, tüm köpekler yüzemez ve tüm köpekler harika birer yüzücü olamaz. Su veya hava koşulları, iyi yüzebilen bir köpek için bile sorunlara neden olabilir. Köpek yorulabilir, yönünü şaşırabilir. Özellikle kolayca yorulan yaşlı köpekler için yüzmek oldukça güçleşebilir. Kalça veya eklem sorunları gibi sağlık sorunları da köpekler için yüzmeyi zorlaştırabilir.

Köpeğinizle denize açılmadan önce yapmanız gereken ilk şey, ona bir köpek can yeleği almaktır. Evcil hayvan can yelekleri, hayvanı yatay ve yüzme pozisyonunda su üstünde tutmak için tasarlanmıştır. Evcil hayvan can yeleği, evcil hayvanınızın denize düşmesi durumunda kurtarıcı görevi görür. Köpek can yeleklerini çoğu tekne mağazasında ve evcil hayvan dükkanında bulabilirsiniz. Köpeğiniz için can yeleği satın alırken; yeleğin köpeğinize sıkıca oturduğundan, kayış ve tokalarının köpeğinizi rahatsız etmediğinden, kurtarma kollarına ve köpeğinizi suda daha kolay görebilmenizi sağlayacak parlak bir renge ya da reflektöre sahip olduğundan emin olun. Köpeğinizle tekneye binmeden önce, can yeleği giymeye alışması için ona mutlaka zaman tanıyın ve can yeleğini giyerken yüzme pratiği yapmasını sağlayın.

Yapmanız gereken ikinci şey, köpeğinizi denizden su içmeye teşvik etmemektir. Deniz suyu köpekler için oldukça zararlıdır. Fazla miktarda tuz içeren deniz suyu, köpeğinizin dehidrasyona uğramasına sebep olur. Köpeğinizin denizden su içmesine asla izin vermeyin. Seyahate çıkarken yanınıza taze içme suyu alın ve köpeğinize bu suyu verin. Denizdeki atmosfer sıcak ve kuru olabileceğinden, köpeğinizin susuz kalma riski vardır. Köpeğiniz için her zaman bol miktarda içme suyu bulundurduğunuzdan emin olun.

Köpekleri düşündüğünüzde aklınıza gelmeyen şeylerden biri güneş kremidir. Kendimizi zararlı ışınlardan korumak için güneş kremine ihtiyacımız olduğu gibi, bazı köpeklerin de korunmaya ihtiyacı vardır. Kısa tüylü köpek ırkları güneşte kolayca yanabilir. Alerjilerin ya da hormonal dengesizliklerin neden olduğu tüy dökülmesinden muzdarip olan köpekler de güneş yanığı konusunda büyük risk altındadır. Bu nedenle köpeğinizde SPF-15 gibi düşük faktörlü bir güneş kremi kullanmaya özen gösterin. Alışılmadık derecede sıcak ve güneşli günlerde ise daha yüksek faktörlü bir güneş kremi tercih edin. Köpeğinizi rahatsız etmemesi için kokusuz, yapışkan olmayan ve renklendirme içermeyen bir güneş kremi seçtiğinizden emin olun. Köpeğinizin kulak, burun kısmına ve tüy olmayan açık bölgelerine belirli aralıklarla tekrarlayarak koruyucu kremi sürün

Dikkate almanız gereken son şey, köpeğinizin tuvalet ihtiyacını karşılaması gerekeceğidir. Yolculuğunuzda yanınızda bol miktarda atık torbası ve kağıt havlu bulundurun.

Bu basit ipuçlarını uygulamak denizde, köpeğinizle güvenli ve keyifli bir gün geçirmenizi sağlayacaktır.