Yukarı ▷
b

Blog

Teknede Bulunması Gerekenler

Farklı amaçlar için birçok tekne türü vardır, ancak günümüzde en popülerleri fiber teknelerdir. Bir teknenin görevi sizi A noktasından B noktasına güvenle götürmektir. Tekneler farklı amaçlara uyacak şekilde inşa edilmiştir, bu nedenle satın almadan önce teknenizi ne için kullanmayı planladığınızı bilmek önemlidir. Örneğin, tekneyi eğlence amaçlı kullanmayı planlıyorsanız, sürat tekneleri ihtiyaçlarınız için en uygun olanıdır çünkü yüksek hızlara ulaşabilirler ve diğer teknelere göre daha fazla alan sunarlar. Ancak tekneyi gezi için kullanmayı planlıyorsanız, fiber tekneler daha uygundur çünkü daha fazla ağırlık taşıyabilirler ve zorlu hava koşullarına dayanabilirler.

Deniz telsizi gibi bir güvenlik cihazı en önemli unsurdur. Ayrıca teknede işaret fişeği ve çapa bulundurmanız gerekir. Çoğu tekne sahibi, bir tür tekne ekipmanı taşımaya alışkındır, ancak yola çıkmadan önce tüm temel bilgilere sahip olduğunuzdan emin olmak önemlidir.

Teknenin güvertesi, uygun ekipman olmadan tehlikeli bir yerdir. Olmazsa olmaz ekipmanlardan biri Irgat, diğer ise Vardeveladır. Teknedeki bağlama halatını toplayan cihaza Irgat denir. Irgat, döndürüldüğünde etrafına ip sarılmış büyük bir tamburu döndüren dikey bir silindirdir. Tambur, dönerken ipi sıkıca sarar. Vardevela ise, tekne üzerinde yürüyenlerin denize düşmesini önlemek için önemli bir güvenlik özelliğidir.