Yukarı ▷
b

Blog

Teknenizi Kışa Nasıl Hazırlarsınız

Tekne sezonu sona erdiğinde, yaklaşan kış mevsiminden teknenizi koruyabilmeniz için bazı depolama seçeneklerini sizinle paylaşmak istiyoruz.

 

İster ilk kışa ilk kez hazırlanıyor olun, ister tüm planı hazırlamış deneyimli bir tekne kaptanı olun, herkese göre bazı ipuçlarımız var.

 

Bir tekneyi saklamanın en yaygın yolları şunlardır:

  1. Marinada bir römork üzerinde,
  2. Evinizin bahçesinde veya garajında
  3. Özel bir depolama tesisinde

 

Kışın teknenizi suda bırakmayı bir depolama yöntemi olarak sayamıyoruz. Deniz tuzunun yıpratıcı etkisi ve fırtınalar başta olmak üzere, oluşabilecek bir çok problem teknenize kalıcı hasar verebilir.

 

1- Teknenizi marinada bir römork üzerinde saklamak

Bu, çoğu tekne sahibi için genellikle en basit ve en yaygın kışlık tekne depolama çözümüdür. Bu yöntemin tercih edilme sebebi, denize fiziksel olarak yakın iken aynı zamanda denizin etkilerinden uzakta olmasıdır. Tekne kıyıya çekildiği yerde kalır, sezon gelince hızlıca geri indirilir. Bu seçenekte dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  • Teknenizi neme ve küflenmeye karşı korumak için branda ile sarılması şarttır.
  • Kış aylarında patlamaları önlemek için römork lastiklerinizin iyi koşulda olduğuna emin olunması gerekir.
  • Buz hasarını önlemek için teknenizin tamamen kuruduğundan emin olunması gerekir.
  • Su sistemlerinden antifriz geçirilmeli ve benzin deposuna yakıt dengeleyici koyulmalıdır.
  • Akü çıkarılmalıdır.

Bu depolama yöntemiyle, çevresel etkilere karşı sınırlı bir korumaya sahip olacağınızı unutmayın. Tekneniz çetin hava şartlarının yanı sıra haşereler ve hatta bulunduğu yerde gezen meraklı insanların teknenizi ellemeleri sonucunda yüksek hasar riski altında olacaktır.

 

2- Teknenizi Evinizin Garajında ​​Saklamak.

Garajınız carsa ne mutlu size. Garajınız, tekneniz içine sığacak boyutlarda ise, bu harika bir seçenektir. Garajlar, dondurucu bir denizden uzak ve sıcak evinize yakın oldukları için teknenin kötü hava koşullarından etkilenmesini engelleyecektir. Bu seçenekte dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  • Teknenizi neme ve küflenmeye karşı korumak için branda ile sarılması şarttır.
  • Garajdaki delikleri onararak teknenizi kemirgenlerden korumanız gerekmektedir.
  • Su sistemlerinden antifriz geçirilmeli ve benzin deposuna yakıt dengeleyici koyulmalıdır.
  • Buz hasarını önlemek için teknenizin tamamen kuruduğundan emin olunması gerekir.
  • Akü çıkarılmalıdır.

Bu yöntemin en büyük dezavantajı teknenizin garajınızda kaplayacağı alandır. Çoğu durumda, tekne sahipleri teknelerini depolamak veya arabalarını garajda tutmak arasında seçim yapmak zorunda kalırlar.

 

3- Teknenizi özel tekne deposunda “Kışlama” hizmeti ile saklamak.

Teknenizi kuru istifli depolama olarak adlandırılan, halk arasında “Kışlama” olarak bildiğimiz, özel bir kapalı tekne depolama tesisinde depolamayı tercih etmeniz durumunda, mümkün olan en güvenli seçeneği seçmiş olursunuz. Özel bir tekne depolama tesisinde, teknenizin 7/24 çevre koşullarından korunması garanti edilir.

 

Superboat olarak müşterilerimize Kışlama amaçlı depolama hizmetimizin yanı sıra, bir dizi ek hizmet sunuyoruz. Teknenizi sizin için kışa hazırlanması, teknenizin ve römorkunuzun fiziksel muayenesi ve bakımını yapmamızı, ve teknenizin marinadan teslim alınması ve sezonda marinaya teslim edilmesi, gibi ek hizmetlerimizi istiyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Kışlama hizmetimizi seçtiğinizde, dikkat edilmesi gereken tek bir şey vardır. Tüm değerli eşyaların ve diğer eşyaların teknenizden kaldırıldığından emin olun.

 

Gerisini bize bırakın.