Yukarı ▷
b

Blog

Yeni Başlayanlar İçin Teknecilik

Bu yazı, su üzerindeki bir teknede durabilme konusunda deneyim kazanmanıza ve rahat etmenize yardımcı olabilecek, yeni başlayanlar için tekne ipuçları ve püf noktaları içermektedir. Bazı eski topraklar, bu yazının içerdiği bilgilere bunu bilmeyen mi olur canım! diyerek bakabilir ancak hepimiz bir zamanlar deniz üzerine ilk defa çıkmıştık, bunu unutmamak gerek.

Her zaman önce güvenlik ile başlamamız gerekli. Gerçek şu ki, ilerleyen teknoloji sayesinde tekne kullanımı hiç günümüzdeki kadar güvenli veya kolay olmamıştı. Modern teknelerin kesinlikle daha kullanışlı ekipmanları, yolculuğu kolaylaştırmak için türlü elektronik cihazları var. Su sızdıran tekneler, fiber yapı malzemesi sayesinde tamamen geçmişte kaldı.

Tüm teknolojik ilerlemelere ve yetenekli ekipmanlara rağmen, ilk başladığınız gün yanınızda olması çok önemli olan tek bir nesne var. Can yeleği. Dünyadaki hiçbir elektronik cihaz, bakımını aksatmanız, şarj etmeyi atlamanız veya bazen de kullanmayı unutmanız durumunda sizi kurtaramaz. Kötü hava koşullarında hiçbir teknenin batmama garantisi yoktur. Ama can yeleği batsa da sizi suyun üzerine geri çıkarır.

 

Can yeleğinin ardından gelen 2 ve 3 numaralı tavsiyelerimiz işe şu şekilde. Küçük başlayın, ve küçük başlayın. Evet 2 ve 3 aynı çünkü bunu üzerine basa basa söylüyoruz.

 

Evlerini ipotek etmek ve sonunda zevk almadıkları canavar bir tekne almak için türlü maliyetlere katlanan yüzlerce insan sayabiliriz. Halbuki ilk günden doğru seçilen 5 metre ve altında herhangi bir bir tekne, tüm deniz severler için yeterli ve doğru bir başlangıç noktası olacaktır.

 

Tekne sahibi olmak çoğu insanın inandığı kadar pahalı bir hobi değildir ancak dünyadaki herhangi bir hobi gibi, bir teknenin bakımı için bir miktar nakit gerektireceği basit bir gerçektir. Bakımdan kaçınmak, küçük problemler büyük sorunlara dönüştüğünde cebinizi daha da çok yakacaktır.

 

Sorunları ihmal etmek yaşam için doğru bir yol değildir. Konumuz bir tekne olduğunda, bu iki kat daha doğrudur. Biraz küf mü gördünüz? Minderlerinizin dikişlerini zayıflatmadan önce en kısa sürede temizleyin. Küçük bir çizik mi fark ettiniz? Dolgu macunu, içten çürümeyi engellemek için birebirdir.

 

Kendinize çok yüklenmeden, durumu olması gerekenden daha büyük yapmadan, adım adım başlamak için 4.98 metrelik Superboat Hippo, birçoğunuz için çok doğru bir başlangıç noktası olacaktır.